Opinie­čîů

Am v─âzut un soi de exaltare in r├óndul partidului (PSD) at├ót la nivel central c├ót si local in sensul ca demisia lui V Blaga ar favoriza PSD ul in viitoarele alegeri. Nu sunt deloc de aceea╚Öi p─ârere. PNL va c├ó╚Ötiga din aceasta mi╚Öcare. Mai ales dac─â va sti cu cine sa l ├«nlocuiasc─â si dac─â PSD va persista in aceasta credin╚Ťa si nu va sti cum sa contracareze politic acest moment favorabil pentru PNL . ┬á├Ämi exprim convingerea ca PSD va ├«n╚Ťelege bine ce i de f─âcut.

PSD nu va c├ó╚Ötiga alegerile dac─â nu va sti sa renun╚Ťe la metodele obi╚Önuite de a desemna candida╚Ťii ┬áin Parlament. De╚Öi a anun╚Ťat destul de conving─âtor ca dore╚Öte sa re├«nnoiasca Parlamentul, lucrurile par sa nu stea chiar asa. Lideri locali, dar nu numai, ├«nc─â nu realizeaz─â ca imaginea partidului, precum si performan╚Ťa politica si economico- social─â ar creste dac─â ar ap─ârea oameni noi, cu experien╚Ťa profesional─â, pe locurile eligibile si ram├ón tributari vechilor conceptii potrivit c─ârora, in prea multe cazuri , din p─âcate, erau promovate, cu ╚Ötiin╚Ťa sau nu, ┬álipsa de competent─â profesional─â, un anume soi de rasplata pentru serviciile aduse partidului, sau chiar, asa cum apare din ce in ce mai evident, impostura si ho╚Ťia. Las la o parte nedrept─â╚Ťile si abuzurile comise de justi╚Ťie, in aceasta perioada, in special ├«mpotriva liderilor partidului.

PSD are cel mai bun program politic raportat la stadiul actual al economiei si socialului, are de asemenea o buna ╚Öansa oferit─â de rezultatul din alegerile locale , dar are oare inteligenta necesar─â de a fructifica aceste oportunit─â╚Ťi? E vorba despre comportamentul uman: cum anume reac╚Ťioneaz─â liderii locali si na╚Ťionali, cum vor putea fi convin╚Öi membrii de partid sa voteze ceea ce trebuie si nu ceea ce li s ar putea impune sub diferite forme.

Newton spunea ca se poate m─âsura mi╚Öcarea corpurilor cere╚Öti aproape cu exactitate, dar nu se poate m─âsura comportamentul uman…

Da, nu ╚Ötim cum reac╚Ťioneaz─â membrul de partid sau aleg─âtorul, dar ┬ácum doza de ra╚Ťional o dep─â╚Öe╚Öte pe cea de ira╚Ťional in comportamentul uman , cred ca ╚Öansa ar putea fi de partea PSD.

Publicitate