PLAN POLITIC pentru mandatul de deputat (in curs de perfecționare)

 

Obiectivele mele politice pentru un eventual mandat de deputat au la baza urmatoarele:
– Programul politic si economico-social al partidului la nivel central
– Sarcinile si orientarile politice trasate de catre conducerea partidului la nivel judetean
– Statutul partidului si prevederile legale incidente in domeniul activitatii parlamentare
In realizarea obiectivelor ma bazez pe :
– Experienta profesionala dobandita in peste 30 de ani de activitate in domeniul economic si financiar-bugetar
– Activitatea de peste 25 de ani in domeniul invatamantului superior
– Aproximativ 25 de ani de activitate in functii de conducere atat in domeniul economic cat si in cel al invatamantului superior
– Experienta in domeniul relationarii cu reprezentanti ai institutiilor statului din toate domeniile, atat de la nivel local cat si central
– Experienta de natura manageriala acumulata in domeniul financiar-bugetar, al administratiei publice locale, precum si in domeniul invatamantului superior.
– O imbinare logica si utila a experientei politice si de viata in scopul folosirii in mod eficace a amandurora
Obiectivele politice ale mandatului meu se vor referi la toate domeniile activitatii parlamentare si vor fi structurate astfel:
I. Participarea in cadrul comisiilor parlamentare:
1. Membru sau o pozitie de conducere in cadrul comisiei de buget finante a Camerei Deputatilor si/sau
2. Membru in cadrul Comisiei de Invatamant
In ambele comisii voi urmari, pe baza expertizei pe care o am in domeniu, sa-mi aduc aportul la realizarea unor acte normative de o buna tinuta profesionala. La “buget” sunt necesare perfectionari atat in ce priveste conceptul si functiile lui cat si o mai performanta metodologie de constructie si executie bugetara. La “invatamant” obiectivul va fi intregul sistem, dar mai ales invatamantul superior, in mod particular si cu caracter de urgenta, legiferarea unui sistem transparent si performant de finantare.
II. Activitatea in cadrul grupului parlamentar constand in participarea la procesul de dezbatere si legiferare:
1. Participarea la dezbateri si efectuarea de propuneri cu referire la legile organice care fac obiectul activitatii Parlamentului. Acest lucru se va realiza cu acordul si in cadrul grupului parlamentar tinand seama de liniile generale de orientare ale partidului.
2. Initiative legislative proprii vizand legi noi sau amendamente la cele existente. Pe baza consultarii cu membrii de partid din judet, cu conducerea locala si centrala a partidului, am in vedere unele interventii in legea finantelor publice referitoare la procesul de constructie a bugetului public national, in legile de salarizare, ale bugetelor anuale, ale activitatii bancare, ale invatamantului si cercetarii si ale administratiei locale. Intentionez sa initiez un process de legiferare a activitaii intreprinderilor mici si mijlocii care sa se refere in mod unitar si transparent atat la aspecte de natura organizatorica, de stimulare cat si la aspecte privind posibilitatile de concurenta loiala in piata.
3. Interventii in dezbateri pentru a exprima pozitii politice dar mai ales pentru a exprima opinii de natura profesionala in domeniile mele de competenta
III. In cadrul competentelor oferite de lege voi actiona pentru o colaborare performanta cu structurile guvernamentale (ministere, agentii, alte institutii publice) pentru a rezolva punctual probleme care tin de bunul mers al economiei si finantelor la nivel central dar mai cu seama pentru a corecta unele masuri gresite in prezent care afecteaza judetul cum ar fi: concentrarea unor structuri organizatorice guvernamentale la asa numitele regiuni, criterii de alocare a anumitor resurse bugetare insuficient de transparente sau incorecte, reprezentante ale unor agentii guvernamentale care lipsesc din judet, reorganizari administrativ- teritoriale sau infiintari de obiective economice si sociale cu sprijin de la nivel central (spitale si scoli in principal).
IV. Voi urmari cu exigenta cuvenita dialogul cu membrii de partid din judet, cu primarii si viceprimarii partidului, cu reprezentantii mediului economic si social pentru a identifica problemele si posibilitatile de interventie si rezolvare in plan legislativ.
V. Intreaga mea activitate va fi marcata de seriozitate, constiinciozitate si interes pentru o buna imagine personala si mai ales pentru mentinerea si imbunatatirea imaginii partidului. Consider ca efectuarea de interventii publice in principal conferinte de presa la sediul judetean al partidului sau la cabinetul parlamentar, cu o frecventa suficient de mare, in care sa informez in legatura cu activitatea parlamentara, este o metoda eficace de a creste prestigiul si imaginea partidului. Voi folosi oportunitatea acestor intalniri pentru a explica activitatea si masurile luate de catre partid, Guvern si Parlament, precum si pentru a explica ce este gresit in abordarile si faptele celor din opozitie.
Oradea,                                                prof.univ.dr. Ioan Gh Tara
21.09.2016

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s